Vragen - Minify
15351
page,page-id-15351,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_responsive
 

Vragen

Veel gestelde vragen

Regelmatig krijgen wij vragen over 3D scannen en 3D printen. Niet zo raar natuurlijk want het zijn nieuwe technieken die nog niet veel mensen kennen. Daarom hier een overzicht van antwoorden op veel gesteelde vragen.

Is 3D scannen schadelijk?

Absoluut niet, het is vergelijkbaar met het maken van heel veel verschillende foto’s. Ook als je bijvoorbeeld zwanger bent kun je gerust een 3D scan laten maken.

Kunnen jullie ook huisdieren scannen?

Op dit moment nog niet, voor een goede scan is het noodzakelijk dat je ongeveer een minuut stilstaat. De meeste huisdieren vinden dat nogal lastig.

Van welk materiaal zijn de figuurtjes gemaakt?

Deze zijn gemaakt van Polyamide. Dit is een stevig kunststof materiaal dat tegelijk heel waardevol aanvoelt.

Tegen meer prijs is het ook mogelijk om in andere materialen te printen, zoals metaal, zilver of goud. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wat voor kleding kan ik dragen bij een scan?

Vrijwel alles, alleen transparante of erg glimmende materialen zijn lastig voor de scanner dus die kan je beter vermijden.

Daarnaast kan de scanner geen brillen scannen dus die moeten helaas af voor een scan.

Tot slot zijn naaldhaken soms een probleem bij het printen omdat deze te dun zijn.

Scannen jullie ook kleine kinderen?

Wij scannen uiteraard kinderen maar liefst pas vanaf 6 jaar. Voor de scan moet je ongeveer een minuut stilstaan, voor jonge kinderen is dit vaak erg lastig. Als u toch graag een jonger kind wil scannen is dat mogelijk, houdt dan wel rekening met verlies van wat detail bij beweging.

Scannen jullie ook baby's?

Baby’s zijn lastig te scannen omdat ze vaak niet stil blijven zitten. Soms is het mogelijk om een baby mee te scannen als een volwassene hem of haar vast houdt. Vooral in het gezicht kan dit detailverlies opleveren.

Wat voor houding kan ik aannemen?

Onze scanner heeft een scan bereik van 1,1m x 1,1m x 2,2m hoog. Binnen deze maten zijn veel verschillende houdingen mogelijk. Hou er wel rekening mee dat je de houding minimaal 1 minuut vol moet kunnen houden zonder te bewegen.

We helpen je ter plekke uiteraard met het vinden van een geschikte houding.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn printje krijg?

Het duurt ongeveer 2 weken voordat je scan is nabewerkt, geprint en ingepakt is.

Wel ontvang je direct na het scannen een QR code waarmee je jezelf direct in 3D op je smartphone kan zien.

Is het mogelijk om een scan na te bestelen?

Zeker, we bewaren de scan voor een enige tijd, nabestellen is mogelijk voor een gereduceerd tarief.

Kan je met meerdere personen tegelijk gescand worden?

Ja dat is mogelijk. Twee personen passen tegelijk op het plateau en kunnen dus samen worden gescand. Hierbij is het wel noodzakelijk dat je dicht tegen elkaar aan staat tijdens de scan, bijvoorbeeld in een omhelzing. De kosten van een duo scan zijn gelijk aan twee solo scans. Dit in verband met de langere nabewerkingstijd en grotere printmassa.

Wat kost het?

Dat hangt helemaal van jouw wensen af!

Een standaard 3d scan met 3d print bij ons op kantoor kost 88 euro incl. BTW per persoon. Dit is inclusief een mooie verpakking voor je 3D print en inclusief verzendkosten.

Maar er is heel veel meer mogelijk. Er gelden afwijkende tarieven voor 3D scannen op locatie van (grote) groepen. Wij zijn trots op de maatwerk oplossingen die wij kunnen bieden. Denk aan custom branded verpakingen en augmented reality ervaringen.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.